Moody’s, Türkiye’nin Kredi Notunu İki Basamak Birden Yükseltti

Moody’s, Türkiye’nin Kredi Notunu İki Basamak Birden Yükseltti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-

Moody’s, Türkiye’nin Kredi Notunu İki Basamak Birden Yükseltti

Türkiye’nin kredi notunda gözlemlenen artışların devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, ülkenin kredi notundaki olumlu gelişmelerin süreceği ve finansal iyileşmenin devam edeceği görüşünde birleşiyor.

Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu İki Kademe Artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu iki basamak yükselterek “B1” seviyesine çıkardı ve görünümü “pozitif” olarak korudu. Moody’s, bu yükseltmenin yönetimdeki olumlu gelişmeler ve ortodoks para politikasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti! - Çağın Gazetesi

Ekonomist Haluk Bürümcekçi, AA Finans’a verdiği demeçte, Moody’s’in diğer kredi derecelendirme kuruluşlarına kıyasla oldukça geride kaldığını ve aradaki farkı kapatmak için acele etmesi gerektiğini ifade etti.

Bürümcekçi, şu anda tüm derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’yi aynı seviyede ve pozitif görünümde değerlendirdiğini, bundan sonraki ilk kararlarının birer kademe not artışı olacağını tahmin etti.

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash ise iki kademe not artırımlarının nadiren görüldüğünü vurguladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.