Fransa’da Macron’un Hamlesi: Parlamento Feshedildi, Erken Seçimler Belirlendi

Fransa’da Macron’un Hamlesi: Parlamento Feshedildi, Erken Seçimler Belirlendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Fransa‘da Macron’un Hamlesi: Parlamento Feshedildi, Erken Seçimler Belirlendi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın yeniden birleşmesi gerektiğini  belirtti

MACRON’DAN SÜPRİZ HAMLE

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, siyasi arenada Fransa halkını şaşırttı. Avrupa genelinde aşırı sağın yükselişi, Macron’u acil bir eylem almaya zorladı. Macron, Fransa’nın mevcut parlamentosunu feshettiğini açıklayarak erken seçim kararı aldı. Macron’un verdiği karar ise ülkede siyasi dengeleri altüst ederken, Macron’un liderlik tarzı ve ülkenin geleceği üzerinde büyük bir etki yaratacağı görülüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim kararı aldı -  Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

AŞIRI SAĞIN OY ORANLARINA VURGU YAPTI

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ partilerin oy oranlarının artmasına değindi. Ayrıca Fransa Ulusal Meclisi’ni feshettiğini duyurdu. Macron, AP seçimlerindeki yenilginin ardından Fransa’nın 30 Haziran’da ilk tur, 7 Temmuz’da ise ikinci tur için erken seçime gideceğini açıkladı. Macron, aşırı sağın oy oranlarına vurgu yaparak, “Bu nedenle bugünün sonunda hiçbir şey olmamış gibi davranamam.” ifadesini kullandı.

Macron'dan erken seçim çağrısı: Meclis feshedildi - CGTN Türk

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçları, Brüksel’deki AP Genel Kurul salonunda açıklandı. Almanya, Hollanda, Avusturya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden gelen sonuçlara göre, Almanya’da Hristiyan demokratları bir araya getiren Avrupa Halk Partisi (EPP) 30, Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı 16, Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) 14, Avrupa’yı Yenile (RE) 8, Sol 4 ve AP’de henüz bir gruba dahil olmayan partiler ise 19 milletvekili kazandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.