Skandal Gelişme: İtalya’da Parlamentoda Kavga Çıktı, Milletvekili Yaralandı!

Skandal Gelişme: İtalya’da Parlamentoda Kavga Çıktı, Milletvekili Yaralandı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

Skandal Gelişme: İtalya’da Parlamentoda Kavga Çıktı, Milletvekili Yaralandı!

İtalya’da Temsilciler Meclisi’nde çıkan arbedede M5S’den vekil Leonardo Donno yumruklandı. Olay, bölgesel yönetimlerin özerkliğini artırmayı amaçlayan kanun teklifi görüşmeleri sırasında gerçekleşti. Tüm olaylar, Meclis’in kamerasına an be an yansıdı.

İtalya'da parlamentoda kavga çıktı, muhalefet milletvekili yumruklandı

Tartışmalar sırasında 5 Yıldız Hareketi’nden milletvekili Leonardo Donno, Lig Partili Bölgesel İşlerden Sorumlu Bakan Roberto Calderoli’ye karşı tepkisini göstermek amacıyla İtalya bayrağı açtı. Ancak bu hareketi iktidar partisi milletvekillerinden sert bir tepkiyle karşılandı ve bazıları Donno’ya fiziksel müdahalede bulundu. Sosyal medyaya yansıyan videolarda Donno’nun saldırıya uğradığı ve yerde kaldığı görüldü. Meclis çalışanları müdahale ederek kavgayı ayırmaya çalıştı. Yaralanan Donno, sedye ile genel kuruldan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Meclis Başkanı Lorenzo Fontana, olayın tüm detaylarını incelemek üzere görüntüleri toplattı ve oturumu yarına erteledi.

İtalya meclisinde kavga: Muhalefet milletvekili yumruklandı - CGTN Türk

Milletvekili Donno’nun partisi M5S’nin lideri Giuseppe yaptığı açıklamaya göre “Meloni iktidarının sıralarından şiddet görme noktasına geldik. Bakan Calderoli’ye üç renkli bayrağımızı getirdiği için Leonardo Donno’ya saldırdılar çünkü Meloni, Salvini ve Tajani’nin imzaladığı İtalya’nın ayrılması anlamına gelen özerklik yasasına ‘hayır’ diyoruz. Milletvekilimiz sedye ile genel kuruldan çıktı. Elinizi üzerimizden ve bayrağımızdan çekin. Utanın.” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.