Ukrayna, Karadeniz’de bulunan Rus deniz donanmasına yapılan saldırıda Rus donanma komutanın öldürüldüğünü açıkladı

Ukrayna ordusunun Sivastopol kentindeki Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanlığı’na düzenlediği füze saldırısına ilişkin Kiev yönetiminden yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov’un saldırıda öldüğü bildirildi. Amiral Sokolov, 2022’nin şubat ayından bu yana süren savaşta, şimdiye kadar öldürülen en yüksek rütbeli Rus komutan olarak tarihe geçti.

Ukrayna, Karadeniz’de bulunan Rus deniz donanmasına yapılan saldırıda Rus donanma komutanın öldürüldüğünü açıkladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Ukrayna, Rusya‘nın işgali altındaki Kırım’daki Rus deniz üssüne yapılan füze saldırısında Rusya‘nın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov’un öldürüldüğünü açıkladı.

ÖLDÜRÜLEN EN YÜKSEK RÜTBELİ KOMUTAN

Ukrayna, iddiayı doğrulamasa da, söz konusu iddia doğrulandığı takdirde, Amiral Sokolov, 1 yıldan bu yana süren savaşta şimdiye kadar öldürülen en yüksek rütbeli komutan olacak.

Ukrayna, Karadeniz'de bulunan Rus deniz donanmasına yapılan saldırıda Rus donanma komutanın öldürüldüğünü açıkladı
Rusya’nın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov

9 KİŞİ ÖLDÜ, 16 KİŞİ YARALANDI

Ukrayna‘nın istihbarat şefi Kyrylo Budanov, cuma günkü saldırının sonucunda en az 9 kişinin öldüğünü ve 16 kişinin de yaralandığını ifade etti. Öte yandan saldırı sonrası Rusya Savunma Bakanlığı ise sadece 1 askerin öldüğünü duyurmuştu.

RUSYA’NIN KIRIM’I İLHAKI

Rusya, 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’nı ilhak etti. O zamandan beri yarımadada askeri varlığını güçlendiren Rusya, son günlerde Ukrayna’nın saldırılarına giderek daha maruz kalmaya başladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.