Yeni Kanun Teklifinde Saldırgan Sokak Köpekleri İçin Uyutma Düzenlemesi TBMM Gündeminde

Yeni Kanun Teklifinde Saldırgan Sokak Köpekleri İçin Uyutma Düzenlemesi TBMM Gündeminde
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Yeni Kanun Teklifinde Saldırgan Sokak Köpekleri İçin Uyutma Düzenlemesi TBMM Gündeminde

TBMM Başkanlığı’na sunulan ve sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 17 maddeden oluşuyor. Teklifin ayrıntılarını paylaşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Sahipsiz saldırgan köpeklere ötenazi uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Sokak Hayvanları İçin Ne Yapabiliriz? | İslam ve İhsan

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 17 maddelik teklifin detaylarını açıkladı ve “Görüşler ve beklentiler alındı, rapor haline getirildi ve cumhurbaşkanımıza sunuldu. Yasa teklifimiz olgunlaştı. 17 maddelik yasa teklifimiz tarım komisyonu ve genel kurul çalışmalarında tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Güler, “Belli ilçelerimizde karantina uygulanan, kuduz köpek nedeniyle karantina uygulaması yapılmak zorunda kaldı. Mevcut durum böyleyken bakanlık raporuna göre birçok kazanın meydana geldiği, bu kazalarda vefat eden vatandaşımızın sayısını 50-55 olduğu ortaya çıktı.

Hayvandan hayvana, hayvandan insana geçen çok farklı parazitler var. Belli alanlarda, insanlarımızın yürüyüş yaptığı alanlarda çok sayıda köpeğin dışkısı toplumu tehdit edecek haline geliyor. Bu hastalıklar nedeniyle ameliyatlar yapılacak seviyede tahribatlara yol açıyor.” ifadelerini kullandı.

17 maddelik teklif TBMM Başkanlığı\'na sunuldu! Sahipsiz saldırgan köpekler uyutulacak

Merkezinde insan, hayvanı koruma, toplum sağlığını koruma başlığını getiriyoruz. Bu tanımlama devamında da kanunun belli maddelerinde bir uygulamayı değiştiriyoruz. Tarım bakanlığımızın desteği yanında sokak köpeklerinin bulunduğu yerlerden alınması, barınaklarda kaliteli yaşam alanı oluşturulması, sahiplendirilmenin teşviki, barınaklarda ameliyathane kurulması. Sahiplendirme noktasında bakanlığımızın destek vereceği bir programı hayata geçireceğiz.”

ÖTANAZİ UYGULANACAK

Güler, “Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan, anatomik yapısı bozulmuş, ırksal özelliği itibarıyla sahiplendirilme imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötanazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz.

Tüm bu süreçlerde sokaklardaki hayvanlarla ilgili yetki belediyelerindir. Bakım, beslenme noktasında iyi örnekleri olan belediyeler olduğu gibi kanunun açık emrine rağmen maalesef bütçeyi kullanmayan, yeterli çalışma yapmayan mahalli idarelerimiz var. Bu uygulamayı yapmayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis yaptırımı öngörüyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.