Assos’ta Eko Turizm İnşaatları ve Yangınlar: Tarihi Doku Tehlikede

Assos’ta Eko Turizm İnşaatları ve Yangınlar: Tarihi Doku Tehlikede
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Assos’ta Eko Turizm İnşaatları ve Yangınlar: Tarihi Doku Tehlikede

Çanakkale özel İzaca Meclisi, Yeni Eko Turizm projeleri üzerinde tartışmalar sürerken, Assos bölgesindeki tarihi ve doğal dokunun yangınlar ve inşaat onayı verilmiş Eko Turizm projelerinin pervasız talanı sonucu zarar görmesi devam ediyor. Bölgede inşaat izni verilen eko turizm projelerinde döküm sahası olmaması, çevredeki ormanlar, tarım alanları, köy meraları ve hazine arazilerinin hafriyat döküm sahası haline gelmesine yol açmış durumda. Ayrıca, projelerin depo alanları ve tedarik zincirinde Assos bölgesinin taşı ve toprağı adeta altın değerinde olup, tarihi mirasımızın her köşesinde kazı ve hafriyat çalışmaları sürüyor.

Assos'ta Eko Turizm İnşaatları ve Yangınlar: Tarihi Doku Tehlikede

Bölgedeki doğa katliamı, Assos’un altın değerindeki taşı ve toprağını tahrip ederek devam ediyor. Tarihi mirasımızı korumak yerine, kazı ve hafriyat çalışmaları her yerde sürüyor. İnşaat izni verilen eko turizm projeleri, döküm sahası olmadığı için, çevredeki ormanlar, tarım alanları, köy meraları ve hazine arazilerini hafriyat döküm sahası haline getiriyor. Bu durum, bölgenin ekosistemini ve tarihi dokusunu büyük ölçüde tehdit ediyor. Çevre koruma derneklerinin ve yetkililerin bu duruma sessiz kalması, doğa katliamının devam etmesine olanak tanıyor.

Assos'ta Eko Turizm İnşaatları ve Yangınlar: Tarihi Doku Tehlikede

Çanakkale’de ekoturizm projeleri kapsamındaki yolsuzluk skandalları iddiaları kamuoyunu rahatsız ediyor. Bazı emlakçıların, ekoturizm ve köy gelişim imar dosyalarını usulsüz bir şekilde hızla onaylatarak büyük rantlar elde ettiği iddia ediliyor. Bu süreçte, siyasi figürler, milletvekili yakınları, mevcut ve eski belediye başkanlarının da bu yolsuzluklardan çıkar sağladığı öne sürülüyor. Yerel halk ve sivil toplum kuruluşları, bu söylentilerin projeleri olumsuz etkilediğini ve doğayı tahrip ettiğini ifade ediyor. Usulsüz onaylar nedeniyle birçok doğal alanın zarar göreceği ve bölgenin ekosisteminin tehdit altında olduğu belirtiliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.